Nieuws

16 januari 2019: Jaarbijeenkomst SBI

29 oktober 2018

Er wordt in deze jaren veel van onze ‘polderinstituties’ gevergd om bij te dragen aan de oplossing van de grote sociaal-economische vraagstukken. En tegelijk staan ze meer dan ooit onder druk, door globalisering, individualisering en populisme. Ze zullen moeten anticiperen op (internationale) trends en tegelijkertijd de agenda voor de toekomst moeten (durven) neerzetten, er is geen alternatief.
Telkens is daarbij weer de vraag vanuit welke waarden en mensvisie we naar deze vraagstukken kijken en antwoorden formuleren. Duurzaamheidsdenken en dito doen is in ieder geval onderdeel van iedere dialoog (www.dialoogpleinnederland.nl). We zien dat ook terug in de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. Het is niet voor niets dat het SBI sinds dit jaar ook een officieel SDG-House is.

Dat alles is de reden dat we enkele hoofdrolspelers van de ‘polder’ hebben uitgenodigd om over hun rol in de sociaal-economische wereld van vandaag en hun visie op mens, organisatie en samenleving met ons te spreken.

Landgoed Zonheuvel verrast u ook graag op een creatieve culinaire wijze. Dus een lunchbuffet vooraf en een hapje en drankje na afloop zorgen voor een(h)eerlijke start en een mooie afsluiting.
Daarom nodigen wij u graag uit om onze gast te zijn bij de jaarlijkse SBI-bijeenkomst op:

woensdagmiddag 16 januari 2019 vanaf 13.00 uur
aanvang/inloop             13.00 uur (met lunchbuffet)
aanvang programma    14.00 uur
einde                                16.30 uur (aansluitend hapje & drankje)
locatie                          Hotel en Congrescentrum Landgoed Zonheuvel
Amersfoortseweg 98 Doorn

U kunt zich aanmelden voor deze interessante jaarbijeenkomst via info@stichtingsbi.nl

(meer…)

23 november 2018: Een menswaardige maatschappij zonder armoede

Conferentie georganiseerd door FNV en CSC

In een menswaardige samenleving hoeft geen mens arm te zijn. Zeker niet in een welvarend land als Nederland. Hoe kan het dat er dan toch 1,1 miljoen mensen in Nederland arm zijn, waaronder bijna 350.000 kinderen? En wat zijn de gevolgen ervan voor de samenleving?

FNV en Christelijk-Sociaal Congres organiseren samen een conferentie over de gevolgen van armoede voor de maatschappij en welke stappen er gezet moeten worden naar een maatschappij zonder armoede.

Locatie Landgoed Zonheuvel, Amersfoortseweg 98, Doorn
Dagvoorzitter Kees Posthumus (theoloog, verhalenverteller en theatermaker)
Aanmelden via het aanmeldformulier op de website van het CSC
DEELNAME IS GRATIS

(meer…)

Vragen of opmerkingen?

Neem contact op met SBI en wij helpen je verder. Neem contact op

SBI

Meer weten over SBI en haar werkzaamheden? Meer over SBI