Nieuws

Uitnodiging voor bijeenkomst VHV en SBI

8 augustus 2022

 

Europa en Europese arbeidsverhoudingen
Waar gaan we heen met Europa en de arbeidsverhoudingen richting 2030?

UitnodigingVHV-SBI stichting

Elk jaar organiseren de Vrienden van Vakbondshistorie (de VHV) en de stichting SBI, (scholing en ondersteuning van ondernemingsraden en medezeggenschap) een bijeenkomst over een thema dat vakbondshistorie en arbeidsverhoudingen betreft.

Dit jaar organiseren de VHV en de stichting SBI een bijeenkomst over een wel bijzonder actueel thema over Europa en Europese arbeidsverhoudingen, met als invalshoek: Waar gaan we heen met Europa en de arbeidsverhoudingen richting 2030?

(meer…)

Onderzoek Raad voor Duurzame Medezeggenschap

7 juli 2022

De jaarbijeenkomst op 6 juli 2022 van stichting SBI is van start gegaan met het overhandigen van het onderzoekrapport ‘Medezeggenschap in veranderingsperspectief – een pleidooi voor een Raad van Duurzame Medezeggenschap’ door Jaap Jongejan, directeur van Stichting SBI, aan Prof. mr. Evert Verhulp, voorzitter van de Commissie Bevordering Medezeggenschap van de SER.

In dit rapport, dat werd gepresenteerd door bijzonder hoogleraar onderwijsarbeidsmarkt aan Tilburg University Prof. dr. Marc van der Meer, staan de uitkomsten van een onderzoek dat is gebaseerd op drie grote wereldvraagstukken:

  • Hoe gaan we om met de toenemende complexiteit, de vierde industriële revolutie.
  • Het brede klimaatvraagstuk.
  • De demografische ontwikkelingen, lees het vraagstuk over ontheemd zijn.

Raad voor duurzame medezeggenschap

(meer…)

Vragen of opmerkingen?

Neem contact op met SBI en wij helpen je verder. Neem contact op

SBI

Meer weten over SBI en haar werkzaamheden? Meer over SBI