Nieuws

Raad voor Duurzame Medezeggenschap brengt maatschappelijke vernieuwing

27 september 2022

Prinsjesdag-Duurzame MZ

Koning Willem-Alexander sloot zijn troonrede af met een oproep om in deze uitdagende tijden van groeiende tegenstellingen en verloren vertrouwen in de politiek, te werken aan maatschappelijke vernieuwing. Jaap Jongejan, directeur- bestuurder van Stichting SBI, ziet hierin een rol voor De Raad voor Duurzame Medezeggenschap, een OR die waarde toevoegt aan de medewerkers, de organisatie en daarmee aan de samenleving.

Drijvende kracht

Jaap Jongejan: “Het blijft opvallend dat in iedere miljoenennota ondernemers en ondernemingen een prominente rol hebben, maar er geen woord in staat over ondernemingsraden. Dit terwijl een ondernemingsraad een heel sterk orgaan is dat zorgt voor betere samenwerking binnen de organisatie. Ondernemingen vormen de drijvende kracht van onze economie en samenleving. De OR staat dicht bij de mensen en zorgt voor verbinding van de boardroom en medewerkers op de werkvloer.”

(meer…)

Uitnodiging voor bijeenkomst VHV en SBI

8 augustus 2022

 

Europa en Europese arbeidsverhoudingen
Waar gaan we heen met Europa en de arbeidsverhoudingen richting 2030?

UitnodigingVHV-SBI stichting

Elk jaar organiseren de Vrienden van Vakbondshistorie (de VHV) en de stichting SBI, (scholing en ondersteuning van ondernemingsraden en medezeggenschap) een bijeenkomst over een thema dat vakbondshistorie en arbeidsverhoudingen betreft.

Dit jaar organiseren de VHV en de stichting SBI een bijeenkomst over een wel bijzonder actueel thema over Europa en Europese arbeidsverhoudingen, met als invalshoek: Waar gaan we heen met Europa en de arbeidsverhoudingen richting 2030?

(meer…)

Vragen of opmerkingen?

Neem contact op met SBI en wij helpen je verder. Neem contact op

SBI

Meer weten over SBI en haar werkzaamheden? Meer over SBI